m/s Medvind

Vi ligger i sundsvalls inre hamn, ett stenkast från Casino Cosmopol med fina parkeringsmöjligheter i direkt anslutning till fartyget.

På övre däck finner du vår vackra salong med plats för ca 50 sittande gäster, härliga panoramafönster med Sundsvalls bästa havsutsikt och en mysig bar.

På soldäck finner du ett av fartygets höjdpunkter. Här sitter ca 60 gäster vid stora, öppningsbara panoramafönster på sommaren och på våra julbordskryssningar är det just här som vi dukar upp det magnifika jul- och dessertbordet.

På nedre däck har vi vår stora salong med fullt utrustad bar, i denna restaurangdel finns det plats för ca 80 sittande gäster. Detta däck kan även användas som konferenslokal för er som vill ha en intim konferens i en unik miljö.

Totalt finns det 3 barer och certifikat för 250 passagerare/176 sittande gäster. Vi har självklart fullständiga rättigheter och det går utmärkt att hyra ett eller flera av våra däck alternativt chartra hela fartyget.

Vår vision

m/s Medvind har föranletts genom diskussionen kring aktiviteterna i Sundsvalls hamnområde, det väckte vårt intresse för en restaurangbåt. Vi vill vara delaktig i att främja hamnen, informera om Sundsvalls kulturhistoria inom sjöfarten, öka den positiva aktiviteten och attraktionskraften för Sundsvalls stad. m/s Medvind genererar – förutom skattepengar och arbetstillfällen – ytterligare ett turistmål till Sundsvall och rymmer massor av möjligheter. Vår vision är att Sundsvall ska ha en levande hamn – vill du vara med och bidra? Klicka HÄR för att läsa mer om våra förmånliga paket för företagsvänner.

Ombord finns möjligheter för teaterföreställningar, musik- och andra kulturaktiviteter och vi har oftast underhållning ombord på våra kryssningar. Den kan bestå av trubadurer, musiktävlingar, sjungande servitriser och mycket annat skoj medan vi seglar i Sundsvalls skärgård.

Vi erbjuder utflykter och rundturer till andra turistmål längst kusten, chartrade turer, bröllopsfester, konferenser, affärsluncher, schlagerkvällar, allsångsturer, jazzklubbar, karaoke, klubbkvällar, temamiddagar, mässor, vernissage etc. HÄR kan Ni läsa mer om charter och andra företagserbjudanden.

Vår historia

1971 byggdes fartyget av Karlskronavarvet AB och sjösattes i april samma år den 2:a april. Drygt 3 veckor senare döptes den vid Karlskrona varv av Margita Hagman till ”Ölandssund” med två champagne-flaskor, en för vardera skrov. Mellan 1971-73 trafikerade fartyget Kalmar – Borgholm/Färjestaden/Sölvesborg.

1973-76 blev hon insatt turen Helsingborg – Snekkersten, på sommaren -76 gick den Malmö – Köpenhamn tills hon strax därefter såldes till ett rederi i Finland och döptes om till Saimaan Helmi.

10 år senare förkortades namnet något till Helmi. Nu kom några år med flera namnbyten, mellan 1986 och 1990 fick hon namnet Helmi, Birgitta samt Strömskär af Stockholm.

De följande drygt 10 åren blev Strömskär af Stockholm insatt som restaurangfartyg/taxibåt med trafik i Stockholms Skärgård. Såldes 2004 och döptes om till No Fear för att 2 år senare bli såld igen och fick då sitt nuvarande namn M/S Medvind.

Sundsvalls Rederi AB förvärvade sin stolthet i november 2006. Fartyget gick då från Slussen i Stockholm onsdag 15/11 9.45, kämpade i hård vind och ruskigt väder på stora havet mitt i natten ibland de riktigt stora skeppen och var till sist förtöjd vid Sundsvalls Hamn torsdag den 16/11 kl. 10.45.

Adress

Besöksadress:
Inre hamnen i Sundsvall

Postadress:
Båtcharter i Sundsvall AB
Sjögatan 13
852 34 Sundsvall

Om m/s Medvind

Om m/s Medvind

Säkerheten ombord

Våra rutter

Charter

Bokning & kontakt

Turlista

Bokning

Kontakta oss

Vanliga frågor

Copyright © m/s Medvind 2014 – 2019